İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'ndan Deprem Yatırımları İncelemesi

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'ndan Deprem Yatırımları İncelemesi
A- A+

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 6 Şubat deprem süreci ile ilgili olarak inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

Beraberinde AFAD Başkanı Okay Memiş ile Malatya’ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ayır ayrı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kadıoğlu, beraberinde Vali Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ele birlikte Malatya Çarşı inşaatını ve Bakırcılar Çarşısı inşaatında incelemelerde bulunarak, yüklenici firmalardan son durum hakkında bilgi aldı.

Yeşilyurt’un İkizce bölgesindeki kalıcı deprem konutlarını inceleyen Kadıoğlu, burada 

Kalıcı Deprem Konutlarında evini teslim alan vatandaşların da misafiri oldu.

Yapımı devam eden İkizce Afet Konutlarında incelemelerde bulunarak son durum ve devam eden projeler hakkında bilgi alan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Malatya, şu anda 11 vilayette en çok konut ürettiğimiz bölgelerden birisidir. Burada ciddi de bir altyapı yapıyoruz, yollarıyla, kanalizasyon sistemiyle, yeni içme suyu kaynaklarıyla, arıtma tesisiyle adeta İkizce'de bir uydu şehir kuruyoruz. Bölgede farklı kuruluşların desteğiyle içme suyuyla ilgili çalışmalar da yapılıyor. İller Bankası'nın kanalizasyon ve arıtma sistemiyle ilgili çalışmaları var. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yollar ve altyapılarıyla ilgili çalışmaları var." dedi.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla, sırasıyla STK Toplantısı ve İl Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıların ardından, resmi temaslarını tamamlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya'dan ayrıldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar