"Her yerden buraya hasta sevk ediliyor..."

A- A+

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM) yeni yerinde hizmete giren Göz Polikliniklerinin açılış töreni Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın katılımı ile gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, açılışta yaptığı konuşmada, “Uluslararası hastalarımız da göz hastalıkları polikliniklerimizden hizmet alıyor” diyerek, “Buradan hiçbir yere hasta sevk edilmiyor, her yerden buraya hasta sevk ediliyor” ifadelerini kullandı.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, TÖTM Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Başhekim Yardımcıları, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Penpe Gül Fırat ve göz hastalıkları bölümü akademik personeli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Göz hastalıkları polikliniğimiz yeni yeri ve yeni ekipmanları ile tekrar hizmete başlıyor. Göz çok önemli bir tıp alanı. 45 tane tıp ana bilim dalı var, göz bunlardan bir tanesi ve çok önemli bir alan. Hastanemizde de en çok poliklinik hizmeti veren alanlardan biri. Her gün 300’ün üzerinde poliklinik hizmeti veriyoruz. Ama bunların yarısından çoğu başka yerlerden sevk ile gelen hastalar. İleri göz tedavisi ve incelemesi gerektiren hastalar. Her gün iki ameliyathanemiz çalışıyor, yılda 3000’den fazla ileri göz ameliyatları, katarakt ameliyatları, kornea nakli ameliyatları başarıyla burada gerçekleştiriliyor. Göz bölümündeki cihazlarımız ve ekipmanlarımız göz alanlarında derinlemesine hizmet veren ekipmanlardan oluşmaktadır” ifadelerini kulandı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar