Gürak Paşa'ya Malatya Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi

Gürak Paşa'ya Malatya Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi
A- A+

Malatya’da 2. Ordu Komutanı olarak görev yaparken, Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından ziyaret edilerek, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alınan Fahri Hemşehrilik Beratını takdim etti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin  Ağustos ayı toplantısında 2. Ordu Komutanlığı görevini yürütürken, Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak’a, Malatya’daki görevi esnasında Malatya ve Malatyalılara yönelik katkı ve yaklaşımları nedeniyle Fahri Hemşehrilik Beratı verilmişti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ı ziyaret ederek, Fahri Hemşehrilik Beratını takdim etti.

Fahri Hemşehrilik Beratini takdimi ile ilgili olarak bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Genelkurmay Başkanımız Sayın Metin Gürak Paşamız ile Malatya’mızda 2. Ordu Komutanı olduğu süreçte deprem zamanı ve diğer konularda çok iyi bir işbirliği içinde olduk. Ordumuzun deprem sürecinde büyük katkı ve desteğini gördük. Biz, 2. Ordu’nu içine bir de cami yaptırmıştık. Genelkurmay Başkanımız Sayın Metin Gürak, Malatya’yı ve Malatyalıları çok seviyor. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan karar ile Orgeneral Metin Gürak Paşamıza Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararlaştırılmıştı. Kendilerinin kuvvet komutanı olmadan Genelkurmay Başkanı olması bizleri ayrıca hemşehrileri olarak mutlu etmiştir.” dedi.

Gürkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ı makamında ziyaret ederek Fahri Hemşehrilik Beratını takdim ettiğini belirterek, “Ziyarette Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Metin Gürak, 21 ayrı yerde görev yaptığını, kendilerini en çok hissettiği şehirlerden birisinin Malatya olduğunu, bundan sonra Malatya’yı yakından takip edeceğini, ilk fırsatta Malatya’ya geleceklerini ifade ederek, Malatyalı hemşehrilerine selamlarını ilettiler.” şeklinde bilgi verdi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar