Fedakar anne

Fedakar anne
A- A+

Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğündeki deprem esnasında engelli çocuğunun eğitim gördüğü okulda TYP’li olarak çalışan anne, sınığa girerek çocuğunu sırtında taşıyarak güvenli alana götürdü.

Küçük yaştaki engelli çocuğuna daha yakın olmak ve onunla daha yakından ilgilenmek için okulda TYP’li olarak çalışan Muazzez Güler adlı anne, Malatya merkezde çok şiddetli olarak hissedilen 5.9 depreminde, çocuğunu sırtlayarak okuldan dışarı çıkarttı.

Çocuğunu sırtlayarak dışarı çıkarttığı anları güvenlik kamerasınca kaydedilen Fedakar annenin bu durumu takdir topladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fedekar annesinin videosunu paylaşarak şu ifadeleri kaydett: “Depremin ilk anında, herkes canının derdine düşmüşken, canından vazgeçip bir anne yüreğiyle biricik engelli evladını sırtlayarak okuldan güvenli bir alana tahliye eden, ismiyle müsemma, çok kıymetli annemiz Muazzez Güler hanımefendiyi arayarak şükran duygularımı ifade ettim ve en kısa sürede kendilerini ziyaret edeceğimi söyledim.

Evladına yakın olabilmek için, çocuğunun okuduğu okulda çalışan, fedakâr annemiz her türlü iltifatı ve hürmeti ziyadesiyle hak ediyor.

Rabbim evladımız Doğukan'a  ve annesine sağlık, afiyet lûtfeylesin ve hepimizi korusun.”

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in talimatı ile anne  Muazzez Güler  ve oğlu evlerinde belediye yöneticilerince ziyaret edildiği, anne ve oğlunun yoğun program nedeniyle  telefonla Başkan Er ile görüştüğü  ve önümüzdeki günlerde de Bakan Er'in eve  ziyarete gideceği öğrenildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar