Doğanyol'da Yaban Hayvanlarını Koruma Çalışmaları Başladı

Doğanyol'da Yaban Hayvanlarını Koruma Çalışmaları Başladı
A- A+

Doğanyol Akkent Mahallesi’nde yaban hayvanlarının korunması için kınalı keklik salımı ve avlanma yasağı çalışmaları gerçekleştirildi.

Malatya’nın Doğanyol İlçesi Akkent Mahallesi’nde yaban hayvanlarının korunması amacıyla önemli bir adım atıldı. Doğanyol Kaymakamı Ayşe Karaca Nas ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla bölgede kınalı keklik salımı yapılırken, yaban hayvanlarının korunması için çeşitli önlemler alındı.

 Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Genel Koordinatörü, Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Conger, mahallede gerçekleştirilen doğa koruma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Conger, "Bölgenin ava kapalı tutulması, yaban hayvanlarının avlanmasının yasaklanması, kritik bölgelere levhalar konulması ve dronlarla izlenmesi gibi çalışmalar yapıldı. Ayrıca foto kapanlar yerleştirilerek koruma altındaki hayvanların izlenmesi sağlanacak" dedi.

Muhtar Bekir Conger, Doğanyol Kaymakamı Ayşe Karaca Nas ve diğer yetkililere teşekkür ederek, “Doğal hayatın korunmasına yönelik yapılan bu çalışmalarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Genel Koordinatörü, Doğanyol Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akkent Mahallesi Muhtarı Muhtar Conger, “Doğanyol Kaymakamı Sayın Ayşe KARACA NAS Hanımefendiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Sayın Ahmet ÇÖRTÜK, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürü Sayın Mihriban İNCİBAŞ ÇAY Hanımefendiye Malatya Orman işletme Müdürü Sayın Osman KAYALAR, Doğanyol İlçe Jandarma Komutanı Sayın Oğuzhan KARACIKLIOĞLU, Doğanyol İlçe Emniyet Amiri Sayın Süleyman ERTUĞRUL, katılım sağlayan ve duyarlı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” ifadelerini kaydetti. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar