Deprem Uzmanı Malatya İçin Uyarıda Bulundu

Deprem Uzmanı Malatya İçin Uyarıda Bulundu
A- A+

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Doğanşehir’de AFAD’a göre 4.5, Kandilli Rasathanesine göre ise 4.7 büyüklüğündeki deprem için, “Dikkatli olunmalıdır” uyarısını yaptı.

Bugün saat 10.48’de merkez üssü Doğanşehir- Küçüklü olan AFAD’ın açıklamasına göre 4.5 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesini açıklamasına göre ise 4.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem Malatya il merkezi ve bölgede de hissedildi. 

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun” dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar