Deprem Nedeniyle Malatya'ya 2 Yeni İdare Mahkemesi Kuruldu

Deprem Nedeniyle Malatya'ya 2 Yeni İdare Mahkemesi Kuruldu
A- A+

6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Malatya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Hasar Tespit Raporlarına ilişkin vatandaşların adli dava süreçlerinin hızlandırılması için Malatya Adliyesinde 2 yeni İdare Mahkemesi daha kuruldu.

-Malatya’ya 2 yeni idare mahkemesi kuruldu 

Adalet Bakanlığı’na ait İdare mahkemelerinin Kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin 27 Mayıs 2023 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğü girdi. Buna göre, 12 ilde kuruyacak olan yeni idare mahkemelerini büyük çoğunluğu 6 Şubat depremlerinde etkilenen illeri kapsıyor. Karar da Adana’da 4'üncü ve 5'inci, Adıyaman’da 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Diyarbakır’da 5'inci, Gaziantep’te 4'üncü ve 5'inci, Hatay’da 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı, İstanbul’da 17'nci ve 18'inci, İzmir’de 8'inci, Kahramanmaraş’ta 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Malatya’da 3'üncü ve 4'üncü, Muğla’da 4'üncü, Osmaniye’de 2'nci ve 3'üncü, Şanlıurfa’da 4'üncü ve 5'inci İdare Mahkemelerinin kurulmasına karar verildi.

-Hasar Tespit Raporlarına itiraz sürecinde yoğunluk oluşacak

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem afetleri sonrasında Malatya’da İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapılmış olan hasar tespit çalışmaları 12 Mayıs 2023 tarihinde tamamlandı. Vatandaşların idareye itiraz süreci ise 21 Mayıs 2023 tarihinde kesinleşmiş olan hasar tespit sonuçlarının açıklanması ile tamamlandı. Bu süreçten sonra vatandaşlar hasar tespit raporlarına ilişkin itirazlarını İdare Mahkemelerine dava açarak gerçekleştirebilecek. Malatya Adliyesinde mevcut 2 olan idare mahkemesinde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle Adalet Bakanlığı kararı ile 2 tane daha İdare Mahkemesi kuruldu ve 4 idare mahkemesi Malatya Adliyesinde faaliyet yürütecek. Yakın zamanda 2 idare mahkemesine hakim ve idari personel ataması yapılması bekleniyor.

Bu arada, Malatya’nın tamamında hasar tespit çalışmaları neticesinde 171 bin 153 bina 421.416 bağımsız bölüm incelenmişti. İlk incelemelerde Yapısal hasarlı olarak belirlenen binalardan hasar seviyesi Orta Hasarlı / Az Hasarlı olarak değişen bina sayısı 26 bin 974 olarak açıklanmıştı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar