Deprem Bölgesi Malatya'ya Kütüphane Kazandırdılar

Deprem Bölgesi Malatya'ya Kütüphane Kazandırdılar
A- A+

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, Parlak Gelecekler Derneği Gaziosmanpaşa İlkokulu’na kütüphane bağışladı. Dernek kurucularından Asena Bal, çocuklara kalıcı miras bırakmak ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.


Deprem sonrası büyük yıkımların yaşandığı Malatya’da eğitim hayatının yeniden canlandırılması için önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Parlak Gelecekler Derneği, Battalgazi ilçesinde bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulu’na 2 bin kitaptan oluşan bir kütüphane bağışladı. Deprem sonrası birçok okulun hasar görmesi ya da yıkılmasının ardından çocukların eğitimine destek olma hedefiyle kütüphane projesini hayata geçiren dernek, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, deprem travmalarının atlatılmasında çocuklara yardımcı olmayı amaçlıyor. 


-"Kalıcı miras bırakmak istiyoruz"


6 Şubat depremlerinin ardından birçok okulun yıkıldığı ya da ağır hasar gördüğü Malatya’da, Gaziosmanpaşa İlkokulu yeniden inşa edilerek eğitim hayatına döndü. Deprem sonrasında iki okulun ortak kullandığı binanın en büyük eksiği olan kütüphaneyi ise MalatyalıYardımsever Asena Bal ve Melisa Tan’ın kurucusu olduğu Parlak Gelecekler Derneği karşıladı. 


Kütüphane projesiyle ilgili açıklama yapan Asena Bal, “Bizim yollarımız, 6 Şubat depremlerinden sonra Melisa ile birleşti. İkimiz de Malatyalıyız ve memleketimize kalıcı projeler kazandırmak için güçlerimizi birleştirdik. İlk kalıcı projemizi Battalgazi ilçemize bağlı bir okulumuzda, kütüphanemizi kurarak gerçekleştirdik. Yaklaşık  2 bin adet kitapla çocuklarımıza kalıcı bir miras bırakmanın ilk adımını atıyoruz. İkinci bir kütüphane projemiz daha var ve onu da depremden zarar gören bir okulda hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.


-"Çocuklar masal dünyasına adım atsınlar istedik"


Parlak Gelecekler Derneği’nin yalnızca kütüphane bağışlamakla kalmayacağını belirten Melisa Tan, çocuklar için atölyeler, yazar buluşmaları ve okuma etkinlikleri düzenlemeyi planladıklarını dile getirdi. “Kütüphanemizi çocuklarımız için sadece okuma alanı değil, aynı zamanda sosyal destek ve sosyalleşme alanı olarak kurguladık. Amacımız, çocuklarımızın kütüphaneye adım attıkları anda tüm sıkıntılarını unutarak kendilerini bir masal dünyasında bulmaları ve deprem travmalarını geride bırakmaları” dedi.


-“Hepimizi mutlu etti”


Gaziosmanpaşa İlkokulu Müdürü Muhammet Gündüzbey Çakır da kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin 11 ilde büyük yıkıma neden olduğunu, ancak devletin ve milletin desteğiyle yeniden ayağa kalktıklarını ifade etti. Çakır, “Depremden sonra eğitimin olumsuz etkilenmesine rağmen, devletimizin ve milletimizin gayretiyle çadırlarda, konteynerlerde ve daha sonra okullarda eğitim-öğretime devam ettik. Bugün de burada bu sevinci yaşıyoruz. Parlak Gelecekler Derneği’ne okulumuza kazandırdıkları bu değerli kütüphane için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın dijital ortamda araştırma yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri bu alanı görmek hepimizi çok mutlu etti” dedi.


-"Emeği geçenlere teşekkür ederiz"


Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Mahmut Karaca ise Parlak Gelecekler Derneği’nin sadece Gaziosmanpaşa İlkokulu’na değil, il genelinde birçok dezavantajlı öğrenciye yardım eli uzattığını belirtti. Karaca, “Deprem sonrası dernekle tanıştık ve çok güzel projelere imza attık. Bu kütüphane projesi, çocuklarımıza araştırma yapabilecekleri ve rahatça okuyabilecekleri bir alan sunuyor. Bu tür projelerin devam edeceğine inanıyoruz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Projeye destek veren Deniz Kitabevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, bu tür organizasyonlara her zaman destek ve katkı sunacaklarını ifade etti. 


Parlak Gelecekler Derneği, deprem sonrası yaraların sarılması ve çocukların eğitim hayatlarına katkı sağlanması amacıyla başlattığı projelerle, Malatya’da örnek bir dayanışma ve iş birliği örneği sergiliyor. Dernek, hem kalıcı projelerle hem de insani yardımlarla bölgedeki çalışmalara devam edeceğini belirterek, eğitimde daha fazla çocuğa ulaşma hedefiyle yeni projeler geliştirmeyi sürdüreceklerini duyurdu.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar