Çiftçilerin arazilerinde toprak analizi numuneleri alınıyor

Çiftçilerin arazilerinde toprak analizi numuneleri alınıyor
A- A+

Pütürge ilçesinde çiftçilerin arazilerinden toprak analizine gönderilmek üzere numuneler alınıyor. İlçedeki 34 çiftçiye ise toplam da 6 ton buğday ve arpa tohumu da dağıtıldı. 

Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da çiftçilerin arazilerinden toprak analizleri alındığını belirtilerek, “İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerince İlçemiz Nohutlu Mahallesinde 02.11.2022 tarihinde toprak analizine gönderilmek amacıyla çiftçilerimizin arazilerinden toprak numuneleri alındı, Bakanlığımızın destekleri ve uygulamaları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.” denildi.

Bu arada, Malatya il genelinde uygulanan “Malatya Buğday Üretimini Arttırıyor” ve “Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor" adlı projeler kapsamında Pütürge ilçesindeki 34 çiftçiye 6 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar