Beylerderesi Viyadüğü Bakıma Alınıyor, Alternatif Güzergah Belirlendi

Beylerderesi Viyadüğü Bakıma Alınıyor, Alternatif Güzergah Belirlendi
A- A+

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 27 Ağustos 2024 Salı günü paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla Fırat Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki çeşitli maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası’nın S Plaka Personel ve Öğrenci Taşıma fiyatlarının yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik teklifi değerlendirildi. Temmuz ayında yapılan yüzde 40’lık zam ve diğer illerdeki artışlar göz önünde bulundurularak, zam talebi oy çokluğuyla reddedildi.


Toplantıda gündem dışı olarak gündeme gelen Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’ndeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, ağır tonajlı araçlar, şehirlerarası yolcu otobüsleri ve personel servisleri için alternatif güzergah olarak Kuzey Çevre Yolu – Hekimhan Kavşağı ile Sivas Yolu’nun kullanılmasına karar verildi. Çalışmalar süresince İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekipleri gerekli tedbirleri alacak ve yönlendirme çalışmaları yapacak.

Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında araç trafiğine kapatılacak olan bazı cadde ve sokaklar da UKOME toplantısında ele alındı. Beşkonaklar Caddesi, Arif Nihat Asya Sokak, Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki bazı yollar, TOKİ şantiyelerinin güvenliği ve çalışmaların kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla taşıt ve yaya trafiğine kapatılacak. Bu kararlar doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması ve vatandaşların bilgilendirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar