Badem Giderken Malatya'yı Üzdü

Badem Giderken Malatya'yı Üzdü
A- A+

Malatya'nın 'sembol' varlıklarından ve en son kabul gören adı 'Badem' olan köpek, bir araç tarafından ezilerek ağır yaralandı ve götürüldüğü veteriner kliniğinde öldü. 

 

Malatya'da bilinen ve sevilen bir hayvan olan, merkezin maskot varlıklarından Badem'in ölümü, sosyal medyada yankı uyandırdı ve çok sayıda kullanıcı yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdiler. Badem'i yaralandıktan sonra taksisiyle veteriner kliniğine götüren şoför İbrahim Karadaş, öldüğünü duyunca ağladığını söyledi.

 

İNÖNÜ KAPALI ÇARŞISI'NIN ÜZERİNDE DİKKATSİZ SÜRÜCÜ EZDİ..

Kısa bir süre önce de hastalanması üzerine vatandaşlar tarafından bir veteriner kliniğine götürülen ve burada 'kanser' teşhisi konularak, bir süre tedavi edilen, kendini toparlayınca 2 hafta önce yeniden caddelere dönen Badem'in, saat 15.30 sıralarında İnönü Kapalı Çarşısı üstü ana giriş kapısı arkasında yerde yatmakta iken, çarşının üzerine çıkan bir aracın sürücüsü tarafından farkedilmeyerek ezildiği bildirildi.

 

 

Aracın üzerinden geçtiği Badem'in kanlar içerisinde kaldığını gören, çevredeki Vilayet Taksi şoförlerinden İbrahim Karadaş, ağzından kan gelen ve inleyen hayvanı, 44 T 0669 plakalı taksisinin arkasına koyarak, Kanalboyu'ndaki bir veteriner kliniğine götürdü ve kısa süre sonra öldüğü bildirildi.

 

 

Şoför Karadaş, olayı anlatırken, "Durakta beklerken sesler duyduk. Baktığımızda köpeğin üzerinden bir aracın geçtiğini farkettik. Hemen koşarak yanına gittik ve taksinin bagajına koyarak Kanalboyu'ndaki bir veteriner kliniğine götürdüm. Bunun maskot köpek olduğunu herkes biliyordu. Oradaki görevliler, hemen müdahale etmeye başladılar, bana da dışarı çıkmamı söylediler. Bir süre sonra 'Badem öldü' dediklerinde ağladım. O bu şehirde bir candı ve çok seviliyordu." diye konuştu.

 

 

Karadaş, Badem'i ezen aracın daha sonra buradan ayrıldığını, vatandaşların plakasını Emniyete bildirdiklerini söylediklerini, veteriner kliniğinden durağa geldiğinde çevredeki bir polise, aracı bulup bulmadıklarını sorduğunu, "Araştırıyoruz" cevabını aldığını bildirdi.

 

MALATYA'NIN MASKOT VARLIKLARINDAN..

Erkek olmasına rağmen Sarıkız, ardından Aleks diye isimlendirmelerine karşın, en son 'Badem' ismiyle anılan köpek, 2014'te ortaya çıktı. Özellikle İnönü ve Atatürk (Kışla) Caddelerinde dolaşan, Valilik binası ile Emniyet Müdürlüğü arasında gidip gelen, polislere ve polis araçlarına da özel bir ilgisi olan Badem için, hem Valilik binasının yanında hem de Emniyet Müdürlüğü'nde birer kulübe yapılmıştı.

 

 

Tüm resmi bayramlarda, selamlama yapan protokol aracının önünde eskortluk yaparak yol açan, polis araçları ve ambulanslara eşlik eden, yaya geçitlerinde karşı kaldırıma geçmek için yeşil ışığın yanmasını yayalarla birlikte beklemesiyle haber olan ve 'protokol köpeği' diye de tanımlanan Badem, ortaya çıktıktan sonra görev yapan Valiler, siyasiler, Emniyet mensupları, vatandaşlar arasında ilgi görüyordu.

 

 

Birkaç yıl önce ortadan kaybolunca, araştırma sonucu bulunan ve cilt rahatsızlığı geçirdiği belirlenince, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildikten sonra caddelere dönen Badem bir kez daha rahatsızlanınca, geçtiğimiz aylarda özel bir veteriner kliniği tarafından konulan kanser teşhisi üzerine tedaviye alınmış, 2 hafta önce yeniden cadde ve sokaklara dönmüştü.

 

VALİ SADAKAT ÖRNEĞİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ..

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Valilik binası önündeki tüm gösterilerde, Vali ve diğer yöneticilerin etrafından ayrılmayan Badem, dönemin Valisi Mustafa Toprak tarafından, darbecilere tepki gösterirken 'sadakat' örneği olarak nitelendirilmişti.

 

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi, darbeye karşı direnenlerle birlikte Hükümet Meydanı'nda, Valilik binasının önünde yeralan, özellikle dönemin Valisi Mustafa Toprak'ın yanından ayrılmayan sevimli köpek, 2 Ağustos 2016 gecesi, o günlerde meydanda devam etmekte olan demokrasi nöbetleri sırasında, Vali Mustafa Toprak ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Valilik binasında görüntülenmişti. 

 

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlara konuşma yaptıktan sonra Gürkan'la birlikte makamına dönmekte olan Vali Toprak, kendilerine eşlik eden köpeği sevmiş, daha sonra da onu ve sadakatini anlatmıştı.

 

Vali'nin o sözleri, o geceki fotoğrafla birlikte malatyahaber.com'da 2 Ağustos 2016 tarihinde şöyle yayınlanmıştı:

 

"..Alandan ayrılarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte makamına geçen Vali Toprak, sürekli Valilik binası önünde bulunan ve herkes tarafından bilinen ve sevilen köpeği görünce bir açıklama yaptı. Vali Toprak, “Sadakat çok önemlidir.” diyerek köpeği gösterip “İşte bu sadakat, ülkeye sadakat, devlete sadakat, insanlara sadakat, birbirimize sadakat, birbirimize güveneceğiz. Sadakatin örneği bu, ben her gün mesaime geldiğimde aracımı takip ederek ve koşarak buraya kadar geliyor, biz de kendisini besliyoruz, benden önceki valilerimiz zamanında da böyleymiş, şimdi de böyle. Sadakat, beslendiği yuvaya ihanet etmemektir, en güzel örneği de budur” diyerek darbe girişiminde bulunanlara göndermelerde bulundu. Başkan Gürkan’da “Sadakat unsurunun örneğini görsün ve öğrensinler”dedi.

 

Vali Toprak,“ Ülkenin içerisinde bulunup, her türlü imkândan faydalanıp ülkeyi başkalarına peşkeş çekecek ihanet başından, Amerika’dakiden de bahsediyoruz. Onun uydu, piyon ve uyanlarından da bahsediyoruz, onun için sadakat bu.” dedi."

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar