2. Ordu Komutanlığına Korgeneral Metin Tokel atandı

2. Ordu Komutanlığına Korgeneral Metin Tokel atandı
A- A+

Malatya’da bulunan 2. Ordu Komutanlığına Korgeneral Metin Tokel atandı.

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Orgeneral Metin Gürak’ın Genelkurmay Başkanı olarak atanmasının ardından boşalan 2. Ordu Komutanlığına Korgeneral Metin Tokel atandı. Korgeneral Tokel, Adana’da bulunan 6. Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu.

2. Ordu İdari Kurma Yarbaşkanlığına Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er atanırken, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen ise Ege Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı olarak atandı. 

2. Ordu Hareket Başkanı Tuğgeneral Şener Kopal ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Hareket Daire Başkanı olarak atandı. 

2. Ordu Komutanlığı Müşterek Plan Grubu Başkanı Tuğgeneral Erhan Yeşil, Milli Savunma Bakanlığı Harekat İstihbarat Koordinasyon Daire Başkanı olarak atandı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar